De passie voor projecten combineren met de passie voor een nieuwe techniek, dat was voor mij de reden om Bureau Rotgans te starten.

In het verleden heb ik in allerlei verschillende soorten projecten te maken gehad met de bestaande situatie. Architectenbureaus, de gemeente, vastgoedorganisaties en projectbureaus. Noem maar op, we hebben allemaal wel eens te maken met de bestaande situatie.

Voor mij is het begin van een project vaak een bezoek aan het gemeentearchief geweest, op zoek naar net die ene tekening die zo belangrijk is. Maar vaak blijkt juist die ene tekening niet meer aanwezig te zijn, of er staat geen maatvoering op, of ze zijn zo oud dat de informatie maar voor de helft klopt.
Uiteraard stopt het project dan niet maar roei je met de riemen die je hebt, met een zelf geschetste plattegrond en een lasermeter kom je op zich ook een heel eind.
Maar als je dan terugkomt op kantoor en je blijkt toch een behoorlijk aantal maatjes te missen, of bij het uitwerken kom je niet helemaal goed uit (lees: 1 meter verschil in een wand of je mist een aantal kolommen). Dat maakt de start van een project onzeker en minder plezierig.

Precies dit verhaal heb ik besproken met een oud-collega die mij vertelde over een nieuwe techniek, de 3d-laserscanner.

3d laserscantechnologie is een technologie die uw projecten een enorme voorsprong geven, maar zeker ook later in uw project een groot voordeel met zich meebrengt.
Deze techniek wordt steeds meer gebruikt en kan gezien worden als een nieuwe standaard in de bouw. Het digitaliseren van de bestaande situatie, ofwel een “digital twin”. Ook uw bedrijf kan hier gebruik van maken.

Waarom zou u tekeningen in het archief opvragen die vaak niet compleet zijn en waar verbouwde situaties niet in zijn meegenomen? Het kan in een keer goed zijn door een digitale kopie te maken van uw object welke rustig in 3d te bekijken is.